Kezdőlap KÉK HÍREK

Rémült mezőnyárádi bácsi robogott az autópályán – forgalommal szemben

A hosszú hétvégén – pont a közepén – augusztus 21-én, 15 óra után nem sokkal egy tucat bejelentés érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök alig hittek a fülüknek, de a bejelentők egybehangzóan állították, hogy az M3-as autópályán egy férfi a Budapest felé vezető oldalon, a belső sávban, a forgalommal szemben motorozik.

A rendőrök perceken belül megtalálták a segédmotorral közlekedő sofőrt, aki a rendőri jelzésre megállt, majd az egyenruhások utasításait követve sikerült őt biztonságba helyezni. A rémült férfi Mezőnyárádra indult haza és az Igrici csomópontnál választotta az autópálya feljárót. Elmondása szerint észlelte ugyan, hogy a vele szemben jövők nagyon villognak és dudálnak is, de úgy megijedt és olyan nagy volt a forgalom is, hogy nem tudott mit tenni.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az ügy kapcsán közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 78 éves férfival szemben, aki csaknem négy kilométert tett meg az autópályán a forgalommal szemben – áll a rendőrség közleményében.