Kezdőlap BORSOD Borsod - Kultúra

Roma/képmás – Cigány/másképp | Filmpályázat a CineFesten!

A Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv filmpályázatot hirdet a romák kreatív és méltó ábrázolásáért. Bárki jelentkezhet – kortól, nemtől, nemzetiségtől – függetlenül.

A legjobb alkotásokat az értékes díjak mellett bemutatásra kerülnek a CineFesten és a Dikh Tv-ben is. A Roma/képmás – Cigány/másképp címmel meghirdetett filmes pályázat olyan alkotókat vár, akik vizuálisan, kreatívan, új és méltó köntösben mutatják be a sokszínű roma kultúrát, a roma hagyományokat, az identitást, a történelemüket, képzőművészetet, vagy akár néprajzot.

A filmes műfaj lehet játékfilm, mini-dokumentumfilm, etűd, kísérleti film, animáció, vagy éppen zenei klipek formájában, vagy ezek kreatív keveréke is.

Nem kell túlgondolni, lefilmezhetitek hagyományosan kamarával, de akár mobiltelefonnal is. Nincsenek korlátok, minden stílus és technika megengedett. Egy a lényeg, hogy az elkészült alkotás megfeleljen a pályázat céljának, vagyis ötletes legyen, és a romák emberi méltóságát megtartó és emelő legyen. Az időben azért természetesen szabtak határt, az alkotás maximum 5 perces lehet. 

A nyertes alkotások díja:

  • Fődíj – A legjobb film 500.000 Ft
  • A legjobb ötlet 200.000 Ft
  • A legszebb képi világ 200.000 Ft
  • Közönségdíj 200.000 Ft

A pályázatokat 2021. augusztus 9-ig várják.

Fotó: CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Facebook