Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Sajnos nem unatkoztak megyénk tűzoltói az elmúlt napokban

105 alkalommal riasztották megyénk lánglovagjait az elmúlt héten.

Nyolcvan négyzetméteres lakóház tetőszerkezete lángolt  teljes terjedelmében Abaújváron, az Arany János úton november 17-én. A lángokat a gönci és az encsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fojtották el.

Kigyulladt egy kocsi Ózdon, a Bánszállás utcában november 18-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet. A járműben hárman utaztak, de egyikük sem sérült meg.

Összeütközött egy kamion és egy személygépkocsi péntek reggel a 37-es főúton, Taktaharkány és Hernádnémeti között. A balesethez a szerencsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik segítettek a mentősöknek kiemelni a sérültet. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

November 19-én földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Tiszapalkonyán. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a szivárgás körzetében, így öt lakó elzárkóztatása vált szükségessé. Az egység biztosította a helyszínt és gázkoncentráció mérést végzett, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a veszélyt.

Berendezési tárgyak égtek egy lakóház szobájában Ózdon múlt hét pénteken. A lángokat az ózdi  hivatásos tűzoltók eloltották és átvizsgálták az épületet – áll a katasztrófavédelem közleményében.