Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Segítség a csonkává vált családoknak

COVID-árváknak és a vírus miatt csonkává lett családoknak kínál személyre szabott segítséget a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért. A szervezetet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita hozta létre.

Számtalan édesanya és édesapa vesztette életét, így sajnos fiatalok százai maradtak árvák vagy félárvák. Gyermekek, akiket gyászukban segíteni, életükben támogatni kell. Ahogyan a járvány ellen az összefogás ereje segített, úgy a Covid árváit is ennek az összefogásnak kell támogatnia

– olvasható az alapítvány honlapján.  

Minden gyermek személyre szabott segítségre számíthat attól függően, hogy mire van szüksége: ösztöndíjra, lakhatási támogatásra, szociális juttatásra, vagy éppen közlekedési támogatásra. 

„Mindent a sasfiókákért, a sasfiókákat Istenért!” – Regőczi István (1915. október 5. – 2013. február 28.) római katolikus pap.

Miskolc MJV Önkormányzata együtt érez a járványhelyzet miatt személyes tragédiákat megélni kényszerült családokkal és gyermekekkel, és teljes mértékben azonosul a Regőczi Alapítvány célkitűzéseivel, ezért támogatja az Alapítványt és lehetőségeihez mérten.