A koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok mellett az elmúlt évben szélsőséges időjárási hatásokkal, egekbe szökő gabona- és takarmányárakkal, valamint az inflációs hatásokkal is szembe kellett nézniük a gazdáknak, ám a jövőre várható gyors fellendülés az agráriumban is éreztetheti hatását. Többek között erről is beszélt Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója az OTP Agrár Derbyn.

A járványhelyzet nehézségeit az agráriumban is gyors kilábalás követheti, a Vidékfejlesztési Program keretében érkező forrás pedig történelmi lehetőséget jelent – hangzott el az eseményen.

Sosem volt még ekkora a támogatottság

A Vidékfejlesztési Program keretében az elkövetkező 7 évben több mint 4 ezer milliárd forint áll rendelkezésre a magyar vidék, a mező- és erdőgazdaság, valamint az élelmiszeripar fejlesztésére, ami az előző költségvetési ciklusban rendelkezésre álló támogatás háromszorosa. A támogatások ilyen arányú növekedése óriási lehetőségeket hordoz magában mind az agrárium szereplői, mind az őket finanszírozó hitelintézetek számára.

 

Kép: facebook.com