Egy japán élelmiszeripari cég és a Meiji University közös fejlesztése a különleges evőpálcika, amit azért fejlesztettek ki, hogy hozzáadott só nélkül is ízesebb lehessen az étel. A pálcikák egy csuklóra helyezhető elektronikai eszközhöz kapcsolódnak, amely az elektromosság segítségével aktiválja a nátrium-kloridban és nátrium-glutamátban található ionokat. Ettől aztán az ételek sósabbnak, ízesebbnek tűnnek majd.
A Kirin Holdings elsősorban azokra gondolt, akik szeretik a gazdag ízeket, de az egészségük miatt alacsony sótartalmú étrendet kell követniük. A vállalat kutatásai szerint a csúcstechnológiás evőpálcikák képesek 1,5-szer sósabbá tenni az ételt – legalábbis az érzékelésünk számára.
A cég arra is rámutat, hogy a felnőttkorú japán férfiak átlagosan napi 10,9, míg a nők 9,3 gramm sót fogyasztanak, ami jóval meghaladja a WHO által javasolt 5 grammos napi adagot. A túlzott sóbevitel többek között magas vérnyomáshoz és veseproblémákhoz vezethet, épp ezért a Kirin Holdings reméli, hogy a pálcikák – amik egyelőre még a fejlesztés szakaszában vannak – valódi megoldást kínálhatnak erre a problémára.
Sóztál már ételt evőpálcikával?
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A japán fejlesztésű evőpálcika tulajdonképpen egy hordható eszköz, ami só helyett elektromos ingerléssel teszi finomabbá az ételt.
NEKED AJÁNLJUK
Tigrist találtak egy tiszafüredi házban
Tigriskölyköt találtak egy kábítószeres nyomozás részeként tartott rendőrségi akció közben, egy tiszafüredi házban. A ragadozó miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda speciálisnyomozói érkeztek a helyszínre....






