Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A piros-fehérek harcosának ellenfele végül nem akart megküzdeni a dobogós helyért. 

Az egyesült államokbeli Birminghamben a XI. Világjátékokon indult Spéth Norbert (67 kg) a DVTK többszörös vb érmes, Európa-bajnok muaythaiosa. Első mérkőzését magyar idő szerint szombat hajnalban vívta a hazai színeket képviselő Travis Petralba ellen. Spéth magabiztosan kezdett és végig irányított az első két menetben, amit követően az utolsó felvonásban technikai KO-val szerezte meg a győzelmet, és lépett az elődöntőbe.

A piros-fehérek válogatottjának így alkalma nyílt visszavágni a 2021-es vb döntőben szenvedett vereségért a Anueng Khatthamarasrinak. Spéth Norbert ezúttal is jól kezdett, ám meglepetésre thai ellenfelének adták az első menetet a bírók, ami a meccs hátralévő részére is jellemző volt – írja a DVTK. Diósgyőri harcosunk így vitatható pontozással sajnos kikapott és nem jutott döntőbe.

A vasárnapi bronzmérkőzésen Mohammed Mardi ellen szállt volna harcba a dobogóért muaythaiosunk, ám az egyesült arab emírségekbeli ellenfele nem lépett ringbe, így a harmadik helyet automatikusan a DVTK sportolója szerezte meg.

XI. Világjátékok – Birmingham | Muaythai – 67 kilogramm

1. Anueng Khatthamarasri THA

2. Rachid Hamza MAR

3. Spéth Norbert HUN