Először szerepel a Chicago musical a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, az augusztusi bemutatót Béres Attila rendezi.

John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljének bemutatóját augusztus 12-én tartják a Dóm téren, majd még öt este láthatja a közönség, így augusztus 20-án a darab zárja a fesztivál idei évadát.

A musical főszerepeiben a hazai színházi élet népszerű, változatos műfaji háttérrel rendelkező művészei játszanak majd. A revüsztár kettős gyilkos Velma Kelly szerepében Ónodi Esztert látható, akit Billy Flynn ügyvédként Nagy Ervin képvisel majd a Dóm tér színpadán. Morton Mama dögös börtönőrszerepében Janza Kata tér vissza Szegedre.

150 jelentkezőből választottak

Március elején az alkotók 150 tehetséges jelentkezőből választották ki Czakó Juliannát, aki a hírnévre vágyó Roxie Hart szerepében lép a Dóm tér hatalmas színpadára. Mészáros Máté – aki jelenleg a Hotel Margaret és A Séf meg a többiek című sorozatokban is látható, de feltűnt többek közt a Kincsem és a Seveled című mozifilmekben is – Amost Hartot, Roxie jóravaló, ám kissé hiszékeny férjét alakítja majd. A Konferanszié szerepében pedig a népszerű stylist, műsorvezető, látványtervező, Lakatos Márk foglalja egységbe és közvetíti a pergő eseményeket.

Egyedi koncepció

Béres Attila egyedi koncepciót követő rendezésében nemcsak az igazságszolgáltatás és a show-biznisz olvad egybe a színpadon, beemeli a történetmesélésbe a hétköznapi valóságot, a paneldzsungelek érzelmileg is sivár miliőjét. Reflektál a darab központjában álló 15 perc hírnév problémakörének aktualitására, univerzális mondanivalója mellett is sok izgalmas megoldással kikacsintva a "kis magyar valóságra".