Aki szereti a hűvös, de napos időt, az nagyon jól érzi majd magát a hétvégén. Szombaton és vasárnap ugyanis kevés felhő zavarja a napsütés, esőre sem kell számítani, ugyanakkor több fokkal hűvösebb időre készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton a déli, délnyugati megyékben maradhatnak erősen felhős területek a délutáni órákig. Az ország többi részén viszont némi gomoly-, illetve fátyolfelhőzet mellett sok napsütés várható. Délnyugaton ugyan a reggeli órákban még helyenként előfordulhat eső, zápor, ám napközben csapadék már nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Kora délután 11, 15 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap a hajnali órákban még előfordulhatnak néhol ködfoltok, ám ezek gyorsan megszűnnek, és ezt követően túlnyomóan derült, napos időre készülhetünk. Északkeleten kevés gomolyfelhő képződhet, de ezekből csapadék nem esik majd. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalban sok helyen fagyhat, általában -5, +2 közé hűl le a levegő, a fagyzugokban azonban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10, 15 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.