Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Szépkorúak Filmklubja – októberi vetítések

A Dr. Hilscher Rezső Szociális Közalapítvány kezdeményezéseként, a Salkaházi Plusz program keretében júliusban indult el Miskolcon a Szépkorúak Filmklubja, amely novemberig várja a filmkedvelő nyugdíjasokat minden hónap utolsó hétvégéjén.

A rendezvény helyszíne a Művészetek Háza Uránia Art Moziterme. A soron következő vetítések 2021. október 30-án és október 31-én 14 órától lesznek.

Az előadások ingyenesek és ez alkalommal sem kell előzetesen regisztrálni. Az előadásokon csak nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a moziban jegyvásárlásra nincs lehetőség. A jegyeket október 18-án, hétfőn 09:00 és 10:00 óra között lehet átvenni érkezési sorrendben, a Városháztér 8. szám alatt.

A két megtekinthető film:

2021. október 30. 14:00 – Raoul Taburin

Raoul Taburin mindent tud a biciklikről, ő a dél-francia kisváros, Saint Céron elismert és egyetlen biciklikereskedője. Van azonban egy titka: felnőtt létére segédkerekek nélkül nem tud kerékpározni, hiába próbálkozott egész életében újra és újra. Egy nap a faluba költözik a fotográfus Hervé. A két férfi hamarosan összebarátkozik, Hervé pedig Raoult is szeretné lefényképezni biciklizés közben. Raoul mindenáron igyekszik elkerülni az alkalmat, s humorosabbnál humorosabb helyzetekbe kerülve próbálja leplezni a titkát.

 2021. október 31. 14:00 – Körhinta

Pataki István azt tervezi, hogy kilép a biztos megélhetést jelentő termelőszövetkezetből, lányát, Marit pedig Farkas Sándor egyéni gazdához akarja feleségül adni, hogy egyesíthessék földjeiket. A lány azonban Bíró Mátét szereti, akivel a szövetkezetben ismerkedett össze, ezért szembeszáll apja akaratával. Egy lakodalmi mulatság során Bíró és az indulatain uralkodni nem képes Farkas nyílt összetűzésbe keveredik, miután Mari és Máté önfeledten táncolnak egymással. Amikor Mari kijelenti apja előtt, hogy Mátét szereti, és nem hajlandó feleségül menni Farkashoz, Pataki baltával támad rá, mire a lány elmenekül otthonról. Összetalálkozik Mátéval, aki hazaviszi és közli az apával, hogy el akarja venni a lányát. Pataki – Farkas Sándorral együtt – beletörődik a dologba, nem harcol tovább a lánya elhatározása ellen.

Forrás: Nemzeti Filmintézet