A jubiláló táncházmozgalmat ünneplő eseménnyel indul a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének (MMA MMKI) tavaszi programsorozata, amelynek rendezvényei között lesz számos konferencia és folytatódik az építészeti beszélgetéssorozat is.

50 évet ünnepelnek

1972-ben indult útjára a táncházmozgalom. Az évforduló kapcsán ebben a félévben egymást fogják érni a rendezvények a különböző helyszíneken. A kutatóintézet 2022. évi rendezvényeit is egy évfordulós esemény, az 50 éves a magyarországi táncházmozgalom című konferencia nyitja meg szerdán a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia székházában.

Ismét lesz ösztöndíjpályázat

Immár ötödik alkalommal hirdeti meg a MMA MMKI azt a művészeti ösztöndíjprogramot, amelynek keretében ezúttal is 100, 18 és 50 év közötti művész kaphat támogatást. Az ösztöndíjra február 7. és március 21. között online lehet jelentkezni. Az alkotók építőművészet, film- és fotóművészet, ipar- és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, művészetelmélet, népművészet, színházművészet és zeneművészet kategóriákban nyújthatnak be pályázatokat. A nyertesek három évre szóló, havi bruttó 200 000 forint összegű művészeti ösztöndíjra jogosultak.

Bővebb információk kutatóintézet programjairól a www.mma-mmki.hu weboldalon találhatók.

 

Kép: vasarnap.hu