Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Szintézis – egy lebilincselő kiállítás

A Miskolci Városháza aulájában augusztus 23-án nyitják meg a “Szintézis” című kiállítást.

Az augusztus 19-i, ünnepélyes megnyitón részt vett – többek között – Veres Pál, Miskolc polgármestere és a rendezvény fővédnöke: Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.

Ezek a művészek azok, akik saját korunk lenyomatát fejezik ki az alkotásaikkal, melyeket örökségül tudunk hagyni a gyermekeinknek – emelte ki Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.

Nagyon fontos, hogy ezek a kiállítások itt létrejöhetnek és megismerheti a közönség azt, hogy képzőművészeink – kiemelten a fiatal képzőművészek – mit gondolnak korunkról, mit gondolnak arról, ami bennünket körbevesz. Nagy büszkeség számunkra, hogy vidéken elsőként adhatunk helyet ennek a kiállításnak, ennek a nemes eseménynek – hangsúlyozta Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A tárlat olyan fiatal kortárs művészek „szemüvegén” és ecsetvonásain keresztül mutatja be mindennapi világunkat, életünket, mint Csanálosi Mária, Gulyás Andrea, Király Gábor, Lajkó Nóra, Mányoki Ádám, Mátyási Péter, Pinczés József, Szabó Franciska és Végvári Gergely. Stílusuk ugyan eltérő, de egyvalami közös bennük: ezek a művészek a jelenben alkotnak.

Magasra emeli a művészet az embert. Nemessé, csodálatosan széppé varázsolhatja lelke minden rezdülését – fogalmazott Vincze Angéla, a kiállítás kurátora.

A kiállítás az aktuális járványügyi szabályozások szerint tekinthető meg szeptember 13-ig, hétfőn, kedden és csütörtökön 8 és 16 óra között, szerdánként 8 és 17.30, péntekenként pedig 8 és 12 óra között.

Fotók: Pataki Gergő