Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Színtiszta elektromosság

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Várhatóan egy év múlva helyezik üzembe a legkorszerűbb technológiát képviselő buszokat Miskolcon.

A tíz darab, tisztán elektromos meghajtású jármű mellé az összes jármű egyidejű töltésére is alkalmas töltő-infrastruktúra is társul. A Miskolc MJV Önkormányzata és az MVK Zrt. által benyújtott pályázat révén elnyert állami támogatással tovább javulhat a miskolci közlekedési társaság járműállományának színvonala.

A megvásárolandó járművek teljes hosszban alacsonypadlósak, kizárólag elektromos hajtással rendelkeznek, és úgynevezett szóló autóbuszok, klímával, egységes külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezéssel, oldalanként két-két nyitható ablakkal, ajtónként kamerás utasszámláló berendezéssel, tolatókamerával, biztonsági kamerarendszerrel, továbbá wifivel és USB-töltőpontokkal felszereltek. A napi menetrendjüket egy töltéssel képesek teljesíteni, majd éjszaka pótolják az áramot az akkumulátoraikban – hangzott el a nyertes pályázatról tartott városházi sajtótájékoztatón.

 

fotó: MVK Zrt.