Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem kell időpontot foglalni.

A korábban meghirdetett országos oltási akcióhét sikeres volt, meg is hosszabbították akkor a kampányt. Közben azonban hazánkban is megjelent a koronavírus omikron mutációja, amely ismét a fókuszba állította az oltás fontosságát. Emiatt a hétvégéig újabb akciót hirdettek meg a kórházi oltópontokon, ahová előzetes időpontfoglalás nélkül is be lehet menni, és csupán a helyszíni regisztrációval felvehető az első, a második vagy harmadik vakcina.
Borsodban az alábbi öt helyen várják mindazokat, akik szeretnék felvenni az oltást: B-A-Z Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház (Miskolc), Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet (Edelény), Kazincbarcikai Kórház, Almási Balogh Pál Kórház (Ózd), Erzsébet Kórház (Sátoraljaújhely). Az időpont némileg behatárolt, mert pénteken 14-18, szombaton pedig 10-18 óra között lehet kérni az oltást, és ötféle vakcina közül lehet választani: Pfizer, Modern, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.