Kezdőlap Uncategorized

Szuperfilmek májusban a mozik műsorán

Itt van május közepe, dübörög a tavasz, némi őszi esőzések és lehűlések mellett. Csokorba gyűjtöttük számotokra, mi az mit nem szabad kihagyni a mozikban! Természetesen ezeken kívül is lesz számos más film is, de ezek az igazi nagy blockbusterek:

Arthur király: A kard legendája (16)
Eredeti filmcím: King Arthur: Legend of the Sword
Műfaj: Vígjáték | Akció
Játékidő (perc): 126
Bemutató ideje:2017/05/11
Korhatár: 16
Rendező: Guy Ritchie
Főszereplők: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana,
Ország / Év: USA 2017

London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság.

A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki.

Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berg?s-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).

Alien: Covenant (18)
Műfaj: Sci-Fi | Thriller
Játékidő (perc): 122
Bemutató ideje:2017/05/18
Korhatár:18
Rendező:Ridley Scott
Főszereplők: Michael Fassbender, Noomi Rapace, Danny McBride,
Ország / Év: USA 2017

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes – egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

Ridley Scott visszatér abba a világba, amit  A nyolcadik utas: a Halállal ő maga teremtett. A mozi egyik legismertebb, legsikeresebb sci-fi sorozatának előzménye, a Prometheus folytatása megkapta következő részét, amely az előzetes hírek szerint sokkal ijesztőbb és látványosabb lesz, mint az eddigiek.
A legendás rendezőt csupa sztár segítette abban, hogy régi álma végre vászonra kerülhessen.

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja (12)
Műfaj:Vígjáték | Akció | Kaland
Játékidő (perc): 130
Bemutató ideje: 2017/05/25
Korhatár: 12
Rendező: Joachim R?nning, Espen Sandberg
Főszereplők: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem
Ország / Év: USA 2017

Johnny Depp visszatér a vászonra a híres-hírhedt Jack Sparrow szerepében A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja címre hallgató új epizódban.

Az elsöprő kalandban a hányatott sorsú Jack kapitányt erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal – és Jackre különös gondot fordítanának.

Jegyelővétel: http://www.cinemacity.hu/

Minden filmbarátnak jó szórakozást kíván
Lichtenstein Raymond
filmesztéta