Kezdőlap Uncategorized

TEVECSIKÓ SZÜLETETT A MISKOLCI ÁLLATKERTBEN

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark tevekifutójában az elmúlt hetekben zajlott az élet. Először három tevekanca érkezett vendégségbe Kalifához, az állatkert tevecsődöréhez, és eközben az egyik miskolci kanca egészséges csikónak adott életet.

tevemiskolc

Március 6-án reggel háromnegyed 8-kor, épp, amikor a tevék gondozója megérkezett kifutójukhoz a reggelijükkel, megszületett a Kobi nevű kanca csikója. A kis csődörcsikó egészen világos, szinte fehér színezetű. Miután a világra jött, néhány próbálkozás után már délelőtt sikerült lábra állnia, délre pedig már anyja tejéből álló első ebédjét is fogyasztotta. Anyja, a hétéves Kobi már tapasztalt szülőnek számít, hiszen két évvel ezelőtt már felnevelt egy kancacsikót. Az első órákban egy pillanatra sem távolodott el utóda mellől, majd egyre közelebb engedte a tevecsapat többi tagját, hogy mindenki megismerkedjen az új jövevénnyel.

A kétpúpú tevék (Camelus bactrianus) vemhességi ideje mintegy 13 hónap, ezt követően egy csikó jön a világra. A világra jövő tevegyerekek púpja még csak egy apró dudor a hátukon, amely később zsírraktárként funkcionál, amely segítségével napokig bírják étlen-szomjan.

A kis tevecsikónak az állatkert facebook oldalának (https://www.facebook.com/MiskolcZoo) látogatói választhatnak nevet. Az állatkert munkatársainak várakozásai szerint Lívia, a másik tevekanca is rövidesen világra hozza csikóját.