Sőt! Nem is gondolod mennyire. Minden évszaknak más hatása van a bőrünkre. Többek között az időjárásnak is. 

Amikor hullanak a ruhadarabok

Ahogy jön a meleg, a napsütés természetes, hogy a szekrény mélyére kerül a téli kabát, a sál, a sapka és a kesztyű. Kevesebb ruha takarja testünket, és a bőrünk többet érintkezik a külvilággal. 

A tavaszi szeles időjárásban sérülhet a felső hámréteg, megváltozhat a bőr pH értéke, az arcbőrt védő zsírréteg, melynek követeztében arcbőrünk rövid idő alatt kiszáradhat, vagy kipirosodhat. 

Érdemes használni a kozmetikusok szerint jól beszívódó hidratáló arckémet. használjunk, amely a bőr mélyebb részeibe védőréteget képez.
Erre tehetünk egy kevés zsírosabb arckrémet. Védjük a kezünket is, jól beszívódó zsíros krém használatával. A bőrradírozás tavasszal különösen hasznos. Nagy fontos, hogy fokozatosan szoktassuk bőrünket a napfényhez, nem is gondolnád ilyenkor mennyire megéget. 

Ne felejtsük el, hogy a napfény elengedhetetlen a D-vitamin képzéshez szervezetünk számára, viszont a túlzott napsugárzás arcbőrünk idő előtti öregedéséhez vezethet,ezért fokozatosan és megfelelő napfényvédelemmel napozzunk.

Belülről is tápláld!

A külső kezelés mellett érdemes a bőrt belsőleg is vitális anyagokkal feltölteni. Fontos a vitamin, ásványi anyag és nyomelem, fehérjék, zsírsavak, antioxidáns. Az egyik legfontosabb dolog vízfogyasztás. 

Vegyük sorra a vitaminokat

  • Az A-vitamin nélkülözhetetlen bőrünk egészséges működéséhez. Előanyaga a béta karotin leggazdagabb forrása a sárgarépa, sütőtök, cékla, spenót, kajszibarack, sárgadinnye, paprika. 
  • C-vitamin rendszeres fogyasztása hozzájárul a bőr optimális szerkezetének megőrzéséhez. C-vitamin tartalmú zöldség, gyümölcs félék fogyasztását iktasd be. Citrusfélék, áfonya, eper, kivi, csipkebogyó, homoktövis, brokkoli, savanyú káposzta, karalábé, paprika is jöhet.
  • B-vitamin család fogyasztása hozzájárul a bőr védőanyagainak hasznosulásához. A B-vitamin megtalálható a teljes kiőrlésű gabonafélékben, dióban, mogyoróban, lenmagban, hüvelyesekben. A legmagasabb tápértéket a csíráztatott magokból vehetjük magunkhoz. B -vitamint tartalmaz még a máj, tojás és sertéshús.

A nyersen elfogyasztott táplálékok a legértékesebbek!