Kezdőlap Uncategorized

Teltház és hatalmas siker a Miskolci Szimfonikusok és Illényi Katica koncertjén

A Miskolci Szimfonikus Zenekar minden évben igyekszik valamilyen különlegességgel meglepni a közönséget a Zene  világnapja alkalmából. Volt már oratorikus koncert, világzenei lemezbemutató, tavaly pedig a Csillagok Háborúja zenéjét ihlető zenekari szvitet prezentálták a közönségnek. Idén Illényi Katica volt az ünnepi koncert sztárvendége.

„Az ünnepek mindig jó alapot, jó témát szolgáltatnak, amire fel lehet fűzni a koncertet, az esten elhangzó műveket, számomra az egy csoda, hogy a zene világnapján engem ért az a megtiszteltetés, hogy meghívást kaptam a zenekartól.”-nyilatkozta a közös koncert kapcsán Illényi Katica.

Illényi Katica 2

A koncert műsora nagyon sokszínű volt, számos közönségkedvenccel. Elhangzottak barokk művek, a nagy magyar szerzők; Bartók és Kodály kompozíciói, de helyet kapott a programban az amerikai és francia zeneirodalom egy-egy remeke is. Műfaji sokszínűségben sem volt hiány, a nagy klasszikusok mellett ugyanis tangók, filmzenék is operaáriák is felhangzottak. A klasszikus zene hangzást egy ún. rockalap is kiegészítette; (zongora, basszusgitár, dobok), hogy teljes legyen a koncertélmény.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész sokoldalúságát már megismerhette a miskolci publikum a Zenekar 2018-as Újévi hangversenyein, ahol hegedűmuzsikája mellett fantasztikus énekhangjával és különleges theremin játékával is elkápráztatta a nagyérdeműt. A Művésznő ezúttal is kitett magáért, elkápráztatta a közel 700 fős közönséget, akik álló tapsviharral viszonozták az élményt!