Kezdőlap Uncategorized

Több, mint 9 ezer új esetet regisztráltak

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 589 612 fő a beoltottak száma, ebből 479 389 fő már a második oltását is megkapta. Az elmúlt 24 órában 9046 új beteget jelentettek, ezzel a járvány kezdete óta összesen 580 642 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 451 főre emelkedett. Az elmúlt hétvégén több mint ezren kerültek kórházba, 11 276 koronavírusos beteget ápolnak az intézményekben, közülük 1340-en vannak lélegeztetőgépen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma mára elérte a 32472 főt.

A koronavírus világjárvánnyal szembeni győzelemnek egyetlen receptje van, az oltás. Tegnap este újra útra indult a magyar teherszállító gép, amely 250 ezer adag Szputnyik-oltóanyaggal érkezett vissza Moszkvából. Szijjártó Péter facebook oldalán kiemelte, hogy ezeket a vakcinákat – amint a Nemzeti Népegészségügyi Központ dönt róla -, kiszállítják az oltópontokra, és ezzel egy nagy lépést lehet tenni, a 2,5 milliós beoltottság irányába. A miniszter hozzátette: a magyar szállítógép ezen a héten is szolgálatban lesz,még 180 ezer adag oltóanyagot hoz Moszkvából, majd egy újabb 250 ezres szállítmánya is lesz. Így kevesebb mint két hét alatt összesen 680 ezer adag orosz oltóanyag érkezik hazánkba.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a mai naptól újabb egy hétre meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. Kérik, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!