A szakember évek óta segíti a Szimbiózis Alapítványt.
A Szimbiózis Alapítvány húsz éve működteti Miskolcon a Baráthegyi Majorságot, mely komplex tevékenységeivel az egyik legismertebb szociális farm Magyarországon. Másfél évtizede kecskéket, lovat, szamarat, disznót, alpakát, nyulat és baromfit is tartanak. Foglakozási rehabilitációs és társadalmi vállalkozási programjuk bázisát az állattartás és az élelmiszergyártás képezi.
Az alapítvány az elmúlt években sokszor kapott tanácsot, szakmai támogatást a Miskolci Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályától és annak vezetőjétől, dr. Tuskó László hatósági állatorvostól. Még 2019. év végén és 2020. év elején amikor a Baráthegyi Majorságot többször is kutyatámadás érte: 22 vemhes anyakecske elpusztult, a terápiás alpakák pedig olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy állapotukat műtéttel kellett helyreállítani. A tragédia sorozat megállítása nem jött volna létre dr. Tuskó László hatósági állatorvos proaktív és támogató közbenjárása nélkül.
Mindezek alapján a Szimbiózis Alapítvány az Év Segítő Hatósági Szakembere címre javasolta dr. Tuskó László. A kitüntetést a REL Expon adta át Erdős Norbert élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkár.