John Deacon zenészként és dalszerzőként is fontos tagja volt a Queen-nek: olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Another One Bites The Dust, az I Want To Break Free, a You're My Best Friend és az Under Pressure, a basszusgitározás mellett pedig gitározott és billentyűs hangszereken is játszott. Míg Brian May és Roger Taylor a mai napig aktívak, Deacon Freddie Mercury halála után visszavonult és csak néhány különleges megemlékezésen vett részt. May nemrég elárulta, hogy többször is próbálták visszahívni egykori zenésztársukat a bandába, ő azonban mindig nemet mondott.
 
"Imádjuk John-t és mindig is imádni fogjuk, de egy ideje nem igazán állunk kapcsolatban vele. Ezt ő akarta így. Elvágta ezeket a kapcsolatait, hogy visszavonultan és nyugalomban élhessen, és ezt a döntését tiszteletben kell tartanunk. Nem hiszem, hogy vágyna rá, hogy újra arénákban játsszon velünk."
 
"Ami azt illeti, többször is felkértük őt ilyesmire, de mindig azt felelte, hogy ő már nem ezt csinálja, mi pedig tudomásul vettük, hogy nem szeretne fellépni velünk. Valószínűleg nem is lenne ez egyszerű neki, mivel sok minden változott az évek során, és nekünk is alkalmazkodnunk kellett bizonyos dolgokhoz. Továbbra is régimódi zenekar vagyunk, de tény, hogy van, amit most már máshogy kell csinálnunk és a művészetünket sem ugyanúgy kell átadnunk, mint annak idején."