Nagyobb figyelemre van szükség vezetés közben.

Akik Budapestre mennek az M3-as autópályán továbbra is arra készüljenek, hogy a szokásosnál hosszabb lehet a menetidő. Ugyanis folytatódnak a terelőelem javítási, sövényvágási és burkolatjel festési munkálatok a sztráda több szakaszán október 4-13. között. A munkavégzések ideje alatt, 8 és 16 óra között, a forgalom az érintett szakaszokon egy sávra szűkül, továbbá 80 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek.
A Budapest felé vezető oldalon sövényvágást október 4-8. között a 69-es és 35-ös kilométerszelvények között, burkolatjel festést október 5-7. között a 25-ös és 40-es szelvények között végeznek a szakemberek. A Vásárosnamény felé vezető oldalon a festési munkálatok október 6-án és 7-én az 52-es és a 63-as szelvények között zajlanak majd.
A terelőelem javítási munkálatokhoz szükséges sávelhúzás a Budapest felé vezető oldalon a 28-as és 22-es kilométer szelvények között október 4-től várhatóan 13-ig fog tartani. Ebben az időszakban az érintett szakaszon sávelhúzással két sávon haladhat a forgalom.
A szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávba. Indulás előtt érdemes tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.