Vasárnap délutántól a Dunántúlon ismét erőteljesen labilissá válik a légkör. Késő este nyugaton heves zivatar, felhőszakadás is várható.

A zivatarokat helyenként rövid idő alatt 30-50 milliméternyi csapadék, nagy méretű jég és 70-90 kilométer/órát meghaladó szél is kísérheti. Zivatarveszély miatt az ország középső és nyugati részére adtak ki figyelmeztetést. Somogy, Vas és Zala megyére másodfokút, a többi területre elsőfokút. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Országszerte csaknem száz riasztást kaptak a tűzoltók a szombati vihar miatt – tájékoztatta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap reggel az MTI-t. – Vas megyében volt a legtöbb munkájuk, de Somogy és Veszprém megyében is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyeljék az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztásait – írta a helyettes szóvivő.

Forrás OMSZ, MTI