A Slipknot karrierjében sorsfordítónak bizonyult az 1999-es év, amikor a zenekar egy hét album megjelenésére szóló szerződést kötött a Roadrunner kiadóval, nem sokkal ezután pedig már az Ozzfest koncertjein mutatkozhattak be a közönségnek, akiket sokkolt a banda megjelenése és színpadi produkciója, már csak azért is, mert a tagok ekkoriban előszeretettel gyújtották fel önmagukat és egymást is.
 
Az Ozzfest-es bulikon a salsát és a progresszív elemeket vegyítő Puya és az alternatív metalban mozgó Flashpoint játszott a Slipknot előtt, akik ezután overálokban és maszkokban léptek színpadra. Volt, aki szegecses, míg más bohócos vagy éppen nagy orrú maszkot viselt, és már önmagában az is furcsa volt, hogy kilencen vannak. Ezután a tüzeskedés már szinte csak a hab volt a tortán: a banda 2019-ben kilépett dobosa, Chris Fehn többször a dobfelszerelését is lángra lobbantotta, Shawn "Clown" Crahan pedig a saját karját gyújtotta meg. A csapat DJ-je, Sid Wilson észrevette a dolgot és úgy gondolta, besegít egy kicsit, ezért nagylelkűen meggyújtotta az ütőhangszeres másik karját is.
 
A banda főleg 1999-2001 között csinált hasonló dolgokat, amelyekből több összeállítás is elérhető a YouTube-on. A zenekar jelenleg Amerikában turnézik, de a nyáron Európában is játszanak majd. Budapesti koncert sajnos nem lesz, viszont Prágában, Grazban, Pozsonyban és a Wacken fesztiválon el lehet csípni Corey Taylor-ékat, akik várhatóan még idén új albummal jelentkeznek.