Mutatjuk a TOP hazai régiókat. Évről évre megjelenik egy újabb statisztika arról, mennyire vagyunk boldogok a saját megyénkben. Most a Pénzcentrum is hasonló felméréssel rukkolt elő. Ők egy mindenki számára elérhető Boldogságtesztfelületet tettek elérhetővé honlapjukon, ezen keresztül várták az önkéntes kitöltők válaszait.

Az eredmények szerint a boldogság receptje az élethosszig tartó tanulásból, a vállalkozói állásból, a házasságból, három gyermek vállalásából tevődik össze.  

Nézzük a sorrendet!

Veszprém a legboldogabb.

Jól teljesít még Pest, Vas és Fejér megye.  Nem sokkal kevesebb, körülbelül 6,3 pontja van Hajdú-Biharnak, Szabolcs-Szatmár-Beregnek és Jász-Nagykun-Szolnoknak.

A pénzügyi biztonság terén a sorrend: Veszprém,  Vas, Pest, a fővárosiak, majd Fejér, Győr-Moson-Sopron és Zala.

Az egészségi állapottal kapcsolatos rész nem tér ki külön a megyei adatokra. Általánosságban elmondható: a 25 év alattiak érzik magukat a leginkább egészségesnek, míg a 64 év felettiek a legkevésbé. A vírus miatt leginkább az idősek hangulata romlott. Foglalkozás alapján a közmunkásokat befolyásolja – hangulatban – nagyban a járvány, míg végzettség szerint a főiskolai diplomával rendelkezőket érinti meg a koronavírus-helyzet.

fotó: pixabay