Kezdőlap Uncategorized

Tuti film : Szemfényvesztők 2

Varázslatok és fordulatok, bámulatos leleplezések, feszültség és sok humor – ezek jellemzik a Szemfényvesztők második részét.

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 115 perc, 2016
Rendező: Jon M. Chu
Szereplők: Lizzy Caplan, Daniel Radcliffe, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Morgan Freeman, Michael Caine, Justine Wachsberger, Dave Franco, Jay Chou, Henry Lloyd-Hughes, Sanaa Lathan, Alexander Cooper, David Warshofsky, Shina Shihoko Nagai, Alexandra

A Négy Lovas kalandjait ezúttal is az elképesztő technikai pontosság, a látványos mutatványok és átváltozások, az akadály nélküli kaszkadőrjelenetek jellemzik, és persze az a fricska, hogy az egészet nem kell annyira komolyan venni.

Szemfényvesztők-2-előzetes

A Szemfényvesztők 2 producerei lecserélték az első rész direktorát, Louis Leterriert, és Jon M. Chu-t ültették a rendezői székbe, aki többek között két Step Up és egy G.I. Joe folytatással hívta fel magára korábban a figyelmet. Chu egy jóval könnyedebb megközelítést alkalmazott elődjénél, Brian Tyler ritmusos hipp-hoppjával festve alá a musicalszerűen koreografált varázsjeleneteket, illetve jókor hozta be a képbe az új női karaktert, Lulát (Lizzy Caplan), aki nemcsak egyszerűen pótolja Isla Fishert (azért kér érte), hanem szinte ellopja a show-t a többi Lovas elől. A régi szereplők egytől-egyik visszatérnek.

maxresdefault_50 1463693657634

A lassan csapatvezetővé érő utcai mágus, J.Daniel Atlas szerepében ismét Jessie Eisenberg, Dave Franco, a kártyazsonglőr Jack bőrében, Mark Ruffalo, mint a törvény határmezsgyéjén egyensúlyozó FBI ügynök (kinek múltja még számos titkot rejt), és a dupla szerepben feltűnő zseniális Woody Harrelson, aki a mentalista Merritt mellett – mintegy önmaga karikatúrájaként – annak gonosz ikertestvérét is eljátssza, mondhatni frenetikusan.

mgid ao image mtv.com 155958

A Négy Lovas ezúttal – egy las vegas-i kitérő után – a techoguru szociopata milliárdosnak  Walter Marbynak (Daniel Radcliffe /Harry Potter/) kénytelenek segíteni, egy minden számítógépet irányítani képes chip ellopásában. Nem babra megy a játék, az életük a tét a srácoknak. Radcliffe lubickol a technikai zseni szerepében.

EP-160609524

Morgan Freeman és Michael Caine szintén visszatérnek, hogy öreg rókaként kisujjból hozzák az elvárt színvonalat. Több részletet nem árulhatok el, mert a spiler-hatás megölné a hűha-élményt. Makótól – Londonig csodálatos helyszínekbe gyönyörködhetünk, és a végén egy olyan csavarral gazdagodunk, amely lezárja ugyan a történetet, de egyúttal a folytatás lehetőségét is előrevetíti a sorozatnak.

Akiknek tetszett az első felvonás, azok ezt a részt is komálni fogják. Az első rész megtekintését /sőt újra nézését/ azonban feltétlen javaslom a második epizód előtt !

A film megtekinthető az Uránia-teremban (Művészetek Háza) június 15-ig, 17:45-től, ill. a Cinema City Moziban.

 

A filmhez mindenkinek jó szórakozást kíván
Lichtenstein Raymond
filmesztéta