Mivel sok fogyasztási cikk meghatározott lejárati idővel rendelkezik, fontos tudni, hogy ezeknek a termékeknek a lejárati időn túli használata káros lehet az egészségre. Míg a gyógyszereknek, élelmiszereknek, olajoknak és testápolóknak megvan a lejárati ideje, egyesek azon tűnődnek, hogy a fehérneműknek is van-e ilyen lejárata.

Nincsen konkrét lejárati ideje

Abban az esetben, ha arra vagy kíváncsi, meddig lehet viselni egy alsóneműt, a legtöbb szakértő egyöntetű meggyőződése, hogy nincs konkrét lejárati dátuma. Ez a használattól és a kopástól is függ. Dr. Taraneh Shirazian, a NYU Langone Health munkatársa azt mondja, hogy bár nincs orvosi bizonyítékokon alapuló időkeret, amely megszabná, mennyi ideig kell viselni egy alsóneműt, ajánlott egy-két évente cserélni.

Fertőzések és kiütések melegágya lehet a régi fehérnemű

Az ok, amiért az alsóneműt hosszabb használat után javasolt lecserélni, az az, hogy amikor meglazulnak, a nedvesség eltömődik benne, ami idővel baktériumok felhalmozódásához vezethet, különösen, ha a mosás nem megfelelően történik. Az ilyen fehérneműk viselése kiütéseket okozhat a testen, és fertőzést okozhat az intim részeken.

A legfontosabb dolog az, hogy legalább évente egyszer kell fehérneműt cserélned, és ha szinte minden nap használod, akár hat hónap múlva is.