A magyar jégkorong egyik kiemelkedő alakja korábban négy évig játszott Miskolcon.

Dunaújvárosi évei után egészen fiatalon került ki Svédországba, ahol karrierjének első svéd szakaszában 5 szezont játszott, ezalatt pedig teljesítményével elérte, hogy az NHL drafton a Dallas Stars foglalja le a játékjogát. 2005-ben mutatkozott be Észak-Amerikában és három évig játszott az AHL-es Iowa Starsban. Ezt követően további három szezont játszott Svédországban, kettőt a francia élvonalban, kettőt Csehországban és kettőt a Fehérvár együttesében – olvasható a DVTK hivatalos oldalán.

2017-ben érkezett először Miskolcra a DVTK Jegesmedvékhez. Első szezonjában Erste Liga döntőbe jutott a csapattal, tette ezt úgy, hogy az alapszakasz pontkirálya lett, valamint elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a klub története második Magyar Kupa győzelmét könyvelhette el. A következő években a szlovák bajnokságban játszott, valamint megfordult a francia Chamonix együttesénél is.

Lenyűgöző pályafutása során meghatározó tagja volt a magyar jégkorong válogatottnak is, számos világbajnokságon vett részt, valamint a nemzeti csapattal – játékosként egyedüliként – háromszor is történelmet írt. Szapporóban, Krakkóban és Ljubljanában is feljutott a válogatottal a világelitbe. Vas János már megkötötte új szerződését a Jegesmedvékkel.

(fotó:dvtk.eu)