Kezdőlap LIFE MAGAZIN Gasztronómia

Wine Station – A legjobb borok megállója

Hallottatok már a Wine Station-ről?

Ezen a különleges helyen összegyűjtötték a zsúfolt világából azokat a borokat, melyek méltón képviselik az ország borászati arculatát. A Végállomásban mindig megtalálják a legjobb tételeket, felfedezik a kis-, és családi birtokok kézműves tételeit.

A borok megállója, azaz Wine Station a Végállomás bistro&wine felső emeletén található borbáros élményközpont, mely egységesíti egy bistro, egy borbár és egy borbolt fúziójának minden előnyét.


Ezen a csodás helyen november 26-án az El Camino-t is megjárt idegenvezetők Szeredi Zsolt, spanyol borkereskedő és Dr. Lőrincz György, a St.Andrea Szőlőbirtok képviseletében kalauzolják el az érdeklődőket a legfinomabb borok között.

A spanyol borok igazi szerelmese, Szeredi Zsolt, akiről nem túlzás azt állítani, hogy ő a spanyol borok hazai „nagykövete”. Az est során mesél nekünk az El Caminoról, mely gyökeresen megváltoztatta az életét.Mesés élményekről és a csodás spanyol borokból kapunk tőle egy kis ízelítőt, hamisítatlan spanyol tüzes stílusban. Lesz ott 3 literes (Jeroboam palackos) spanyol (Cava) pezsgő különlegesség, és 90+-os pontozású rusztikus Rioja-i vörösbor.

A "túra" folyamán a következő kihívások várnak ránk:

 

  • 9 izgalmas bor
  • 4 pincészet
  • 2 El Caminot is megjárt borszerető, borkészítő ember
  • 1 sommelier
  • Nagy-Eged-hegy kincsei
  • Rioja-i borvidék varászlatos bora
  • 41 hónapos érlelésű Jeroboam palackos spanyol cava
  • 95 pontos "Decanter" aranyérmes bor
  • 94 pontos "James Suckling" spanyol vörösbor

Welcome drink
Gramona – Sant Sadurni d’Anoia, Gramona Imperial Brut Gran Reserva Jeroboam

I. Kóstoló "zarándoklat"
– Martin Códax – D.O. Rias Baixas, Albarino
– St.Andrea, Örökké Egri Csillag Superior
– St.Andrea, Mária
Garnélarák, sáfrányos rizottókrém, paprikaolaj, narancs, tempurába sült pörkölt mandula, friss babér

II. Kóstoló "zarándoklat"
– Martin Códax – D.O. Ca Rioja , El Camino
– Martin Códax – Termőterület: D.O. Bierzo, Cuatro Pasos
– St.Andrea, Merengő
Pirított marhaoldalas és marhalapocka, füstölt feketeteás-vadrizses spenót, bonítópehellyel szórt vöröscékla, kucsmagombás szósz

III. Kóstoló "zarándoklat"
– St.Andrea, Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér Grand superior
– Bodegas Faustino – D.O.Ca Rioja, Faustino I. Grand Reserva
Faháncs – Roppanós kakós tuille, vanília, áfonya, 72% peru blanco
 

Ára elővételben
21.900 Ft/fő
November 21 után
26.990 Ft/fő

Jegyelővétel
(46) 402 952
info@vegallomasetterem.hu

(szponzorált tartalom)