Kezdőlap KÉK HÍREK

„Józanul egyébként tudok vezetni”

Lopott kocsival, jogsi nélkül okozott balesetet a részeg férfi. A vétlen autóban egy személy megsérült.

November 14-én délben intézkedtek a rendőrök egy balesetnél a 3-as számú főúton, a kistokaji elágazásnál. Már a helyszínen kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr autójával nem tartott kellő követési távolságot és az előtte forgalmi okból lassító gépjármű hátsó részének ütközött. A vétlen gépjárműben utazó hölgy könnyű sérüléseket szenvedett.

Arra is gyorsan fény derült, hogy ittas és a vezetéstől korábban már eltiltotta a Miskolci Járásbíróság, szintén ittas járművezetés miatt.

Mint kiderült a kocsit is csak úgy elvitte egy barátjától annak tudta nélkül, pár üveg itallal és egy hangszóróval együtt.

Vezetni egyébként tudok józanul, a közlekedési szabályokat nagyjából ismerem, az autót tudom kezelni

– mondta a gyanúsított, a 41 éves L. Szabolcs, akinek egyébként még sosem volt jogosítványa.

Az elmúlt hétvégén a sérüléses balesetet okozó sofőrök túlnyomó többsége ittas volt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy más bódító hatású szer hatása alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. A közlekedésbiztonságának további javítása érdekében pedig folyamatosan lesznek a közúti ellenőrzések megyénk útjain.
Forrás police.hu