Kezdőlap Uncategorized

“Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az…” – a Tettre Kész Adományvonal karitatív tevékenysége

„Életvezetési tanácsadást indítunk 2020 januárjában, hogy elősegítsük sokak felelős gyermekvállalását!” / Szurasenkó Dániel /

A Tettre Kész Adományvonal projektjei, kampányai sorban követik egymást. Örömmel mondhatjuk, hogy kezdeményezéseink nagyon sikeresek, hiszen rengeteg magánszemély és szervezet keresett meg minket, hogy szeretnének adományozni, feleslegessé vált ruháikat szegényebb sorsú embertársaiknak eljuttatni.

Adományvonalunk egy olyan önkéntes társulás, ahol nincsen pénzforgalom. Nem kérünk és nem is adunk pénzadományt, mert mi abban hiszünk, hogy ha valaki éhes, akkor adunk Neki egy kenyeret, ha valaki fázik, akkor meleg öltözéket biztosítunk a rászorulónak. Fontos számunkra, hogy minél többeknek segítsünk, főleg így az ünnepek – Karácsony és Újév – előtt. A csapat vezetője Szurasenkó Dániel céljául tűzte ki, hogy 2020 márciusára minden megyében lesz raktárunk, ahol személyesen vehetik át adományaikat azok, akik kérnek – illetve akik adakoznak, azok ott a helyszínen megtehetik!

December 2-án lesz a kabát / sál / kesztyűgyűjtésünk, melyre 90 szervezet és magánszemély jelentkezett, így nagy öröm számunkra, hogy sok-sok családnak nyújthatunk majd segítséget!

Mottónk a katolikus egyház jelenlegi pápájának, Ferenc pápának egy tanúságos, bölcs gondolata: “Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz.” /Ferenc pápa/ Nem nézzük ki milyen vallású, hogy milyen a bőrszíne, vagy milyen politikai nézeteket vall. Egyben hiszünk: abban, hogy segítsünk azoknak, akik rászorulnak, hogy meghallgassuk mások problémáit és lehetőségeinkhez mérten tanácsainkkal is segítsük Őket!

Sokan kértek háztartási gépeket, sajnos idén ebben nem tudunk segíteni. 2020 januárjában fogunk indítani egy kampányt, mely során mosógépet, mikrohullámú sütőket, stb. gyűjtünk majd. Emellett azt látjuk a heti több száz kérésből, hogy sokan fordulnak hozzánk panaszukkal, hogy 3-5-7-9 gyermeküknek nincs mit enni, nincs megfelelő ruházatuk, nem telik ételre. Ezen tapasztalatunkból adódóan 2020. januártól életvezetési tanácsadást fogunk indítani általános iskola 8. osztálytól, mely során lelkészek, szociális ágazatban dolgozó szakember segítségével fogunk beszélgetni fiatalokkal a felelős gyermekvállalásról, annak erkölcsi, anyagi vonzatairól!

Tekintettel a hatalmas érdeklődésre, jótékonysági gyűjtésünket december 2-át követően december 9-én egy újabb egész napos programmal folytatjuk, mert közel 30 szervezet és magánszemély jelezte további adakozási szándékát.

Ezúttal köszönjük mindazoknak, akik támogatnak minket, s ezáltal karitatív akcióinkat. Várjuk továbbra is felajánlásaikat a +36 70 417 2616 telefonszámon!

A Tettre Kész Adományvonal csapata