Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A Miskolci Egyetem fenntartásába került a Földes Ferenc Gimnázium

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az intézmény a jövőben az ME gyakorlógimnáziumaként működik majd.

A Miskolci Egyetem (ME) fenntartásába került a Földes Ferenc Gimnázium a köznevelésért felelős miniszter nevében eljáró köznevelésért felelős államtitkárság döntése alapján – közölte az egyetem kommunikációs központja az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a gimnázium tanárai és diákjai a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg. Az egyetem a középiskola fenntartói átvételét azzal a szándékkal fogalmazta meg, hogy az intézmény a jövőben az ME gyakorlógimnáziumaként működjön.  

A felsőoktatási intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával elindított kezdeményezést a gimnázium tanári kara egyhangúlag támogatta. A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, az ő nevében eljáró államtitkárság pedig az átvételt engedélyezte – írták a közleményben.

(Nyitókép: Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesület Facebook-oldal)