Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

A borsodi tűzoltók nyerték a IV. Országos Műszaki Mentőversenyt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök délután Dunaföldváron, a Bogos-Trans Kft. telephelyén rendezték meg az ünnepélyes eredményhirdetést.

Április 24-én és 25-én húsz csapat, százhúsz tűzoltója mérte össze tudását és erejét a IV. Országos Műszaki Mentőversenyen. A kétnapos versenyre a márciusi területi fordulók legjobbjai jutottak el. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a csapatok hasonló helyzetekkel szembesültek a versenypályákon, mint amilyeneknél nap mint nap beavatkoznak. A verseny célja a közlekedési baleseteknél végzett tűzoltói beavatkozások szakszerű bemutatása mellett az volt, hogy a résztvevők a versenyfeladatok során tapasztalatokat szerezzenek, és azokat megosszák egymással. Azt, hogy a csapatoknak milyen szimulált közlekedési balesettel kell megbirkózniuk, sorsolás döntötte el.

Az ünnepélyes díjátadón Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere is köszöntötte az állományt. A versenycsapatoknak járó díjakat Fülep Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője adta át – írják a közleményben.

A kétnapos versenyt követően a dobogó legfelső fokára a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata állhatott fel. A második helyet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata szerezte meg, míg a verseny harmadik helyezettje a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett.

A legjobb kárhelyszíni elsősegélynyújtó (medic) kategória díjat Móth András Péter tűzoltó főtörzsőrmester (BAZ VMKI) vehette át. A legjobb irányítónak járó díjat Andráska Attila tűzoltó százados (BAZ VMKI) nyerte el.