Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koszovói-albán származású angol énekes-dalszerző, Dua Lipa (1995) híres utazási szenvedélyéről. Folyamatosan úton van, hol munka, hol pedig szimplán pihenés szempontjából. Irigyeitől kapta a vakációk királynője titulust, de ezt büszkén viseli.

A háromszoros Grammy-díjas sztártól sokmindent tanulhatunk, a tekintetben mindenképp, hogy nem akar mindenkinek mindenáron megfelelni. A saját érzéseire és vágyaira figyel, nem arra, hogy mások mit mondanak bizonyos dolgairól.

"Muszáj megengedned magadnak, hogy jól érezd magad." – az Elle magazinban olvasható kijelentésén érdemes elgondolkodni és azt megszívlelni.

Az énekesnő új nagylemeze, a Radical Optimism is már ebben a szellemben született. Pár évvel ezelőtt egy barátjának köszönhetően találkozott először a radikális optimizmus kifejezéssel. A fogalommal könnyen tudott azonosulni és átültette a mindennapi életére is. Természetesen a zenéjére is hatással volt, ekkor fordult és mélyült el a britpop, a pszichedélia és a trip hop stílusjegyeiben. Állítása szerint ez már egy sokkal érettebb album lett, az önfejlődés folyamatában sokat tanult és életszemlélete is sokkal pozitívabb lett. Hisz abban, hogy minden megoldható valamilyen formában és valamilyen úton; átértékelt dolgokat és ma már nem ismeri a lehetetlen fogalmát. Vallja, hogy már nem ugyanaz az ember, mint aki pályája elején volt.

" Mások a gondolataim, mást akarok, mások a szükségleteim és más a nézőpontom is, de ennél magabiztosabb, még soha nem voltam." – olvashatjuk tőle a MUSICDAILY-ben.

A május 3-án megjelenő albumról eddig 3 kislemez jent meg, a Houdini, a Training Season, valamint a legújabb, az Illusiun. Érdemes meghallgatni mindegyik slágert! Lipa ma már hisz a vonzás erejében, hisz teljesült egy régi vágya is, az albumon együtt dolgozhatott példaképével, Kevin Parkerrel (Tame Impala)- derült ki a Time magazinból. Az új dal klipjének (melynek vélhetően több női rajongója van) forgatási helyszíne sokaknak ismerős lehet, hisz anno ugyanitt (1992-es barcelonai nyári olimpia helyszíne volt) készült Kylie Minogue Slow című videója is.

 

Idén ő nyithatta meg a BRIT Awards-ot, valamint a Grammy-díjátadót is, utóbbit új számai (Training Season, Dance The Night és a Houdini) egyvelegével.

Dua az 1. női előadó, akinek 4 dala egyenként több, mint kétmilliárd streamet ért el a Spotify-on (Don't Start Now, One Kiss, Levitating, New Rules).