Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első helyezést értek el a Corvinus hallgatói az egyik legrangosabb nemzetközi üzleti esetversenyen, amelyet az amerikai Cornell Egyetem rendezett meg november elején. Az intézmény közleménye szerint 127 csapat, 49 legjobb egyeteme és csaknem 600 MBA- és mesterszakos hallgatója között küzdött sikeresen a hallgatói csapat.

A döntőbe egyetlen európaiként kerültek be a magyar hallgatók

Két amerikai és két indai csapat mellett, a corvinusos csapat így a verseny hétéves történelmében első európai csapatként nyerte meg a nemzetközi versenyt; a győzelem mellé 6 ezer dollár nyeremény is járt.

A csapat tagjai a Vezetés és szervezés mesterszak végzős hallgatói voltak: Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely. A csapat mentora, Felsmann Balázs, docens.

A versenykiírás szerint a résztvevő csapatoknak a brazil félvezetőipar állami vállalata számára kellett stratégiai és működésfejlesztési megoldást adniuk.

A magyar csapat javaslatában globális geopolitikai, regionális és vállalatspecifikus tényezőket figyelembe véve azt javasolta a vállalatnak, hogy – költségcsökkentések mellett – külső forrásból csatornázzon be tudást gyártókapacitásokért cserébe.

A friss és folyamatosan bővülő tudás ugyanis lehetővé teszi, hogy a cég megkezdje a kutatást és fejlesztést. A vállalat ezáltal vertikálisan bővítheti értékteremtő tevékenységét, amely javítja a termékei versenyképességét a globális piacon.

(forrás: mti/fotó: uni-corvinus.hu)