A Disney-legenda kitüntetésben részesülők legfiatalabb tagja…

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miley Ray Cyrus (1992) – amerikai énekes-dalszerző és színész – fiatal kora ellenére vitathatatlanul egy igazi legenda.

A nagy sikerű Hannah Montana című sorozatnak köszönhetően  egy generáció nőtt fel vele együtt, így nem meglepő módon neve összefonódott a Disney Csatornával.

 

A sorozat befejeztével napjaink legsikeresebb dívái közt tartják számon. A sokoldalú művész változatos zenei stílusokat épít be a zenéjébe, mint például a country, a pop, a hip-hop és az indie. Cyrus élete, munkássága ritka példa arra, amikor egy gyereksztár felnőttként is sikeres karriert  tud befutni.

Augusztusban pedig hivatalosan is legendává avanzsálódik, ugyanis Ő lesz a legfiatalabb tag, aki átveheti majd a Disney-legenda kitüntetést.

A Disney olyan művészeket jutalmaz a díjjal, akik tehetségükkel maradandót alkottak a cég történetében. A sorozat egyes epizódjainak átlagos nézettsége (több millió) a mai napig rekordnak számít. Miley a legutóbbi lemezéhez  (Endless Summer Vacation) készült Backyard Session különkiadásához ismét összeállt a csatornával, hisz az a Disney†-on debütált.

 

Cyrus a szobrot egy ünnepélyes gála keretein belül veheti majd át Los Angeles-ben. A kitüntetettek között lesz még James Cameron, Jamie Lee Curtis, Harrison Ford és Angela Bassett is.

Korábban olyan nagy nevek kapták már meg a díjat, mint például Robert Downey Jr., Robin Williams, Steve Jobs, Elton John, Johnny Depp, Oprah Winfrey vagy Christina Aguilera.

 

Legújabb slágere, a Flowers szintén hatalmas népszerűségnek örvend és sok rekordot meg is döntött.