Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pályafutása első CSIO öt csillagos versenyen indult Szuhai Péter a lengyelországi Sopotban.

A nyitónapon a két fázisból álló öt csillagos erősségű 1,45 méter magas pályán indilt a diósgyőri lovas az 51 páros alkotta mezőnyben, ahol Chaccos’s Girlstarral hibátlan pályát lovagolva az előkelő 17. helyen zárt.

Másnap a CSIO5* LONGINES Grand Prix 1,60m magasságú, Európa-Bajnokságra és olimpiára minősítőt adó versenyszámban ismét Chaccos’s Girlstar nyergében állt rajthoz. A páros ezúttal is kiváló pályát teljesített, így egy verőhibával zárva újabb, MER (Minősítő eredmény) és EB minősülést szereztek.

– Az első öt csillagos 160cm magas pályámat teljesítettem, ami nagyon technikás és nehéz volt. Ráadásul az elején indultam így nem is tudtam megnézni más párosokat, de Norberttel megbeszéltünk mindent (a magyar válogatott edzője – a szerk.), mit-hol-hogyan kell csinálni. Minden a tervek szerint alakult, Chacco’s Girlstar nagyon könnyen, óvatosan és jól ugrott. Úgy gondolom, jól összeszoktunk már – értékelt Szuhai Péter a siekres pályát követően a „Lovasaink útja az olimpiára” oldalnak.

Szombaton két számban, előbb 1.40m-en majd a CSIO5* 1,45m hibaidős Longines Ranking pontot adó versenyszámban folytatta a versenyzést Corbluecentával Szuhai Péter, aki hibátlan lovaglással előbb a 4., majd a 15. helyen végzett

A vasárnapi záró napon a Nemzetek Díjában volt érdekelt a DVTK lovasa Quickchin WH Z-vel, akivel a második fordulóban egy újabb MER minősüléssel lettek gazdagabbak a rangos versenyszámban, míg a magyar válogatott a nyolcadik helyen zárt a főként felkészítési szándékú versenyben.

Szuhai Péter így Quickchinnel és Chacco’s Girlstarral is két-két MER minősítéssel rendelkezik.

A LONGINES FEI Jumping Nations Cup-on Magyarország csapatversenyben (Szuhai Péter, Szentirmai Ferenc, Jarmy Vince, Ifj. Szabó Gábor) a nyolcadik helyen végzett.