Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn a székesfehérvári MÁV Előre látogatott a Don Bosco Sportközpontba, és bár egy szettet sikerült nyernie, végül a Vegyész négy szettben behúzta az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának nyitómeccsét.

Népes nézősereg gyűlt össze a hétfő esti időpont ellenére a Don Bosco Sportközpontban, rengeteg fiatallal a lelátón. A lelkes publikum azt láthatta az első játékrészben, hogy 4-9-es állásról folyamatosan kapaszkodik fel a GreenPlan-VRCK, és végül ötpontos különbséggel sikerült is előnybe kerülnie (25-20, 1-0).

A második szettben a MÁV Előre mutatott be egy nagy feltámadást, úgy, hogy azt egy rövidzárlat előzte meg. 18-16-ról azonban sikerült felállnia, és kis túlzással állva is hagyta a Vegyészt (21-25, 1-1).

Az újabb térfélcsere még nagyobb izgalmakat tartogatott. Willian Reffatti, Páez Carlos és Blázsovics Péter kiválóan nyitottak, és miután a fogadás is rendbe lett téve, a közönség segítségével is sikerült hárítani a MÁV szettlabdáját, majd csapatkapitányunk ütése igencsak megnyugtatón hatott (28-26, 2-1).

A negyedik játszma gyorsan eldőlt, Juhász Péterék egy pillanatra sem engedtek ki. A koncentrált játéknak is köszönhetően ez sikerült a legsimábbra (25-13, 3-1), de azt aligha lehet kijelenteni, hogy a párharc le lenne futva. Reffatti 18, Blázsovics 16 ponttal zárt.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (3.) – MÁV Előre SC-Foxconn (4.) 3-1 (20, -21, 26, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 542 néző. V.: Bátkai-Katona, Szarka.

Vegyész: Páez 7, Reffatti 18, Juhász 6, Csoma 6, Blázsovics 16, Moraes 11. Csere: Kiss (liberó), Szabó D. 8. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MÁV: Szabó V. 5, Koci 19, Ambrus 7, Pesti 11, Doda 6, Eke 6. Csere: Takács (liberó), Deliu, Boa, Bibók 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Az egyik fél hármadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a GreenPlan-VRCK javára.

Folytatás péntek este 18 órától, Székesfehérváron.