A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a szólózenéjének, gospel rádiós slágereinek, valamint ikertestvérével, Andraéval közös fellépéseinek köszönhetően vált híressé.

A Grammy-díjas énekes márciusi halálát a templom is megerősítette, amelyben Sandra lelkipásztorként dolgozott. A segédlelkész Crouch mosolygós fotója mellett, az alábbi sorokat osztotta meg egy közleményben.

" Örökre őrizni fogjuk azokat az emlékeket és tanításokat, amelyeket tőle kaptunk. "

Pályafutása során kiváló gospelénekesként ismerték el. A Crouch testvérek vérében volt a vallásos ének, zene szeretete, hisz édesapjuk szintén egyházi ember volt, így a zene mellett nőttek fel. A művésznek öt szólóalbuma jelent meg.Több Grammy-jelölést is kapott, a díjat végül 1984-ben a Best Soul Gospel Performance, Female kategóriában vehette át a We Sing Praises albumért.Tamburán (hosszúnyakú lantok családjába tartozó pengetős hangszer) és ütőhangszeren is játszott Janis Joplin és Madonna dalokat, valamint olyan zenészekkel is dolgozott együtt, mint Michael Jackson, akinek a háttérénekese volt. Testvérével rengeteg közös fellépése volt, az ő nevükhöz fűződik a The COGICS (The Church of God in Christ Singers) gospel goup.

A híres gospel zenész, Kurt Carr tisztelete jeléül az alábbi megrendítő sorokkal búcsúzott:

" Megszakad a szívem a halála miatt. Ő volt az egyik legnagyobb inspirációm. Annyira szomorú vagyok, de mégis elönt az öröm, amiért azzal a Jézussal van, akit olyan szenvedélyesen szolgált. Tudom, hogy végre újból együtt van szeretett ikerpárjával, Andraé-val is."