Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közösségi ház és közösségi terek működését tették lehetővé a gönci központú Abaúj-Hegyközi kistérségben. 

Az Abaúj-Hegyközi Többcélú Kistérségi Társulás tájékoztatása szerint a még 2016-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és a napokban lezárt pályázat célja a szegénység, különösen a gyermekszegénység csökkentése volt.

Naponta nyolc órában fogadták a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeket és foglalkozásokat tartottak nekik. Az óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek közös készségfejlesztő programokat szerveztek, az iskoláskorú gyermekek fejlesztő foglalkozásokon vehettek részt, és a kompetenciafejlesztés eredményeként javultak a hátrányos helyzetű gyermekek tanulási és továbbtanulási esélyei.

Megerősítették a járási család- és gyermekjóléti központ szolgáltatásait, gyerekesély-irodát működtettek, gyermekorvosi szűrővizsgálatok igénybevételét tették lehetővé, tekintettel arra, hogy a gönci járásban nem működött gyermekorvosi szolgálat.

A projekt a Széchenyi 2020 programban mintegy 100 millió forint elnyert támogatásból valósult meg, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával.

/A nyitókép forrása: abagyep.hu/