Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

A héten a Bodrog és a Hernád mentén is irtják a szúnyogokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhárom vármegyében és a fővárosban folytatódik a szúnyoggyérítés – közölte a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A héten irtják a szúnyogokat a Bodrog, a Hernád és a Dráva mentén, Sopron környékén és Vas vármegye több településén. Csongrád-Csanád vármegyében pedig a múlt hétre tervezett, de a viharok miatt elmaradt  munkát pótolják.    

A tájékoztatás szerint az esős, viharos időjárás kifejezetten kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának. Ezért olyan térségekben is nagy számban jelentek meg a vérszívók, ahol csak ritkán fordul elő komolyabb "szúnyogártalom".

A kifejlett szúnyogok elleni védekezést platós autókra szerelt permetezőgépekkel végzik a települések belterületén az esti és éjszakai órákban; a méhekre és más, nappal aktív beporzó rovarokra nincs hatással a beavatkozás. Az irtószer  nem jelent veszélyt az emberekre, állatokra, növényekre.

A részletes program a katasztrófavédelem hivatalos weboldaláról tölthető le.