A fűtőművek megtekintése mellett számos közösségi program várja az érdeklődőket.

Az Erőművek Éjszakájával párhuzamosan lesznek a Távhőszolgáltatás Napjának rendezvényei is Miskolcon, október 28-án, amikot több hőtermelőt is felkereshettek.

  • A MIHŐ Kft. Kenderföldi Biomassza kazánházát, amely több mint ezer lakás környezetbarát távhőszolgáltatását biztosítja faaprítékból. Itt meghökkentő fizikai kísérletekkel várja az érdeklődőket dr. Póliska Csaba, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának egyetemi docense. Ráadásként meglepetés-ajándékot is kapnak a résztvevők.
  • Az MVM Balance & MVM MIFŰ bemutatja az érdeklődőknek, hogyan működik egy kombinált ciklusú kiserőmű, egy gázmotoros kiserőmű és a Fűtőmű.
  • A KUALA Kft. hőközpontjában a Miskolci Geotermikus Rendszer működését, és a geotermikus energia szakszerű, környezetbarát és gazdaságos hasznosítását ismerhetik meg a látogatók.

Napjainkban az energetika, az energia- és ellátásbiztonság, a tudatos energiafogyasztás a mindennapi közbeszéd kikerülhetetlen témáivá váltak.

Az országos rendezvény fő üzenete talán időszerűbb, mint valaha: ha megismerjük az energiatermelés és -ellátás folyamatait, akkor talán okosabban és takarékosabban bánunk energiaforrásainkkal, amivel a környezetünket is óvjuk.

Az Erőművek Éjszakája tehát nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól.

További információkat és regisztrációs lehetőséget a miho.hu honlapon találhattok.

/Fotó: miho.hu/