A DVTK csapata magabiztos játékkal mindhárom pontot begyűjtötte az Erste Liga vasárnapi játéknapján.

Az első két harmadban Kuleshov és Blasko talált a kapuba, majd a záró játékrészben öt gól is született, és ezt a harmadot is Tokaji Viktor együttese nyerte meg, így összesen három góllal volt eredményesebb ellenfelénél a DVTK Jegesmedvék csapata.

Erste Liga, 9. forduló

2022. október 16. 17:00

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 2-5 

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 189 néző, játékvezetők: Haszonits Miklós, Tímár Balázs, Mizsák Péter, Muzsik Ferenc Norbert

Dunaújvárosi Acélbikák: Jarvinen (Kovács) – Svars, Varga, Pinczés, Niskanen, Valtola – Brus, Léránt, Dézsi, Embrich, Ödman, Lammi, Vas, Somogyi, Szalma, Török, Erdély, Tamás, Marosi, Stan, Strenk Vezetőedző: Niko Eronen

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R. Vojtkó, Mattyasovszky, Lövei, Galajda – Shkrabov, Ilvessuo, Kuleshov, Páterka, Razumnyak – Szirányi, Illés, Blasko, Vas, Farkas – Ritó, Pecsét Vezetőedző: Tokaji Viktor

Vezetőedzői értékelés

Niko Eronen:  A legnagyobb különbség ma abban volt, hogy ők lőtték a gólokat. Ahogy tegnap a FEHA19 ellen, úgy ma is nagyon sok helyzetet kellett kialakítanunk ahhoz, hogy legalább egyetlen gólt szerezzünk. Ez mindenképpen csalódást keltő, mert jól játszottunk, de ezért nem adnak pontot.

Tokaji Viktor: Hullámzó meccs volt, melyről tudtuk, hogy nehéz lesz, s ez be is bizonyosodott. Bár az első harmadban kellett egy nagyon jó kapusteljesítmény ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba, a második húsz perctől azért már sikerült rendezni a sorokat, s innentől már inkább a mi elképzelésünk szerint alakult a játék, s ez megmutatkozott a gólok számában is. Csalódottak voltunk a legutóbbi mérkőzésünk miatt, s ha nem is jó játékkal, de óriásit küzdve, komoly karaktert mutatva sikerült győznünk ezen a hatpontos találkozón, ami nagyon fontos volt számunkra, hiszen így egy kicsit leszakíthattuk magunkról a DAB-ot.

/Fotók: dvtk.eu/