Szerda este Miskolc Extraligás férfi röplabda csapata hazai környezetben lépett pályára a Magyar Kupában.

A nyolcaddöntő első mérkőzésén Bagó László csapata a szintén Extraligás Kecskeméti RC-t fogadta az egyetemi körcsarnokban.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szett hazai ponttal indult amire jött is egy vendég válasz (1:1). Ezek után Kovácsék fokozatosan kezdtek ellépni a kecskeméti csapattól, remek támadásokat vezetve. Ebben a periódusban Fenyvesi és Komlósi jártak az élen a pont termelésben (18:15). A végjátékra két pontos MEAFC előnnyel fordultak a csapatok és ezt az előny Kozsláék már nem is adták ki a kezükből és 25:21 arányban hozták ezt az etapot.

A második játékrész elején csapatunk beragadt a kezdésnél és az eredményjelző már is 0:4-es vendég vezetést mutatott. Csizmadiáék dolgoztak becsülettel, hogy visszakapaszkodjanak de ezt a tetemes előnyt nem tudták ledolgozni (10:14;16:22) bár a végén egy halvány reménysugár felcsillant, de már csak a kozmetikázásra futotta csapatunknak. Így a Hírös városiak 21:25 arányban nyerték meg ezt a játékrészt.

A harmadik szett fej-fej melletti játékot hozott egészen 15:15-ig ment ez így. A nyitásfogadásunk ebben a periódusban akadozott, amit a vendégek ki is használtak és ismét átvették a vezetést és megsem álltak 17:20-as vezetésig. Újra a szettvégére kezdtünk megtalálni a ritmust, de ez ismét csak egy kis szépítésre volt elég és így 22:25 arányú vendég siker született. A negyedik szettben az előző játékrészt másolták le a csapatok és bár Kovácsék igyekeztek, de ezen a napon a nyitásfogadási és nyitási gondok erősebbnek bizonyultak így ezt a felvonást is elvesztették 21:25 arányban, és a mérkőzést 3:1 arányban a Kecskeméti RC nyerte. Így előnyből várhatja a visszavágót majd december 6-án.

Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő

MEAFC-Miskolc – Kecskeméti RC 1:3 (21, -21, -22, -21)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 117 néző. V.: Sík, Barabás.

MEAFC: Kozsla 3, Kanellopulosz 2, Fenyvesi 18, Csizmadia 9, Komlósi 26, Kovács 4. Csere: Dudás (liberó), Szabó P. 4, Kapusi, Simkó, . Vezetőedző: Bagó László

KRC: Balla 1, Kecskeméti 18, Boldizsár 11, Varga P. 22, Farkas P. 9, Gacs 12. Csere: Török Zs. (liberó). Vezetőedző: Deák Márk

Edzői értékelések: 

Bagó László: Jó szellemben kezdtük el a mérkőzést, de az első szett után a nyitás és nyitásfogadással akadt problémánk, ami egy Kecskemét szintű csapat ellen nem fér bele. A párharcok mindig a második mérkőzésen dőlnek el, mondom ezt annak ellenére is, hogy sokat nehezítettünk a helyzetünkön.

Deák Márk: – Gratulálok a csapatnak, hogy 1-0 hátrányból fel tudtunk állni és a jobbik arcunkat mutattuk! Jó helyzetből várhatjuk a hazai visszavágót.

A párharc visszavágójára majd december 6-án kerül sor Kecskeméten 19 óra 30 perckor.