Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

A kiszáradt fenyők és tuják fokozottan tűz és baleset-veszélyesek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A veszélyre a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. hívja fel a figyelmet. 

A fokozódó meleg és a különböző növényegészségügyi problémák hétről-hétre újabb fakiszáradásokat okoznak,  az így elpusztult növények pedig azonnali beavatkozást igényelnek. A nagyméretű, kiszáradt, magas gyantatartalmú növények fokozottan tűz és baleset-veszélyes állapotot idézhetnek elő. A belvárosban is történt már tűzeset, amikor a kiszáradt tuják az épület közvetlen közelében lángra kaptak. 

Az elhalt gyökérzet sem képes már megtartani a sokszor akár 5-25 m magas fákat, cserjéket, így azok könnyen kidőlhetnek.

 A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. is megkezdte a Miskolc városközterületein található elszáradt növényzet eltávolítását. A Könyves Kálmán utcán és az Otthon téren 52 db elszáradt, főként tűlevelű fát vágtak ki. Történt fakivágás a Peja Győző emlékparkban és az Andrássy utcán is. Az elszáradt növények kivágását a Társaság összeírt lista alapján végzi, de be kell iktatni a munkafolyamatokba az élet – és balesetveszélyes, illetve a közlekedést akadályozó növényzetek gondozását is, így a fakivágás időtartama elhúzódhat.

Ha valaki a lakókörnyezetében kiszáradt fát lát, kérjük, jelezze a tulajdonosnak, vagy tegye meg a megelőző intézkedéseket. Előzzük meg a komolyabb káreseményeket!