Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A klímaaktivisták a londoni Madame Tussauds múzeumban követték el akciójukat, melynek során tortát vágtak a király viaszbábujának arcába.

A Just Stop Oil aktivistái tiltakozásuk jeleként követték el tettüket, egyben követelték a kormánytól „minden új olaj- és gázipari engedély és hozzájárulás leállítását”.
A rendőrség közleményt adott ki az ügy kapcsán: “Gyorsan reagáltunk a Madame Tussauds múzeumban történt incidensre, miután két személy ételt dobott egy bábura körülbelül 10:50-kor.”

Van Gogh sem úszta meg
„Mindkettőjüket letartóztatták rongálásért” – fűzte hozzá a londoni Metropolitan Police a Twitteren. Később kiderült, hogy további két embert is letartóztattak az ügy kapcsán, szintén rongálás miatt.
A Just Stop Oil közleményében megnevezte a videón látható aktivistákat, a 20 éves Eilidh McFadden és a 29 éves Tom Johnson a szervezet szerint azért tiltakozott, hogy „megvédjék a Földet, amely mindannyiunk öröksége”.

A Just Stop Oil szerint az éghajlatváltozás egzisztenciális válságot jelent az emberiség számára, és tenni kell ellene. Napokkal ezelőtt aktivistáik paradicsomlevest öntöttek Vincent van Gogh “Napraforgók” című festményére a londoni Nemzeti Galériában.