Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!
Egy kerékpárosnak még szikrázó napsütésben, jó látási viszonyok közt is figyelnie kell arra, hogy mások észrevegyék. Ha például sötét ruhát viselsz és árnyékos területen tekersz, nem biztos, hogy jól látható vagy az autósok számára.

Vissza kell szokni a kormányhoz

Mindenkinek szüksége van egy kis időre, hogy újra felvegye a ritmust, hogy visszajöjjenek a korábban már rögzült mozdulatok. Motorozni és biciklizni sosem felejt el az ember, de fel kell rázni a korábbi tudást.

Mindig a látási és útviszonyoknak megfelelően válassz sebességet!

Például a hirtelen lehulló csapadék, a csúszós útszakaszok veszélyeket rejtenek. Csökken a menetstabilitás, nő a féktávolság.

A két kerék nem négy… legyünk óvatosak és körültekintőek, a motorokat és a kerékpárokat is fel kell készíteni a szezonra! A műszaki állapot ellenőrzése és saját tudásunk felfrissítése mellett a megfelelő védőfelszerelésre is helyezzünk hangsúlyt, hiszen ezek nagymértékben csökkentik egy esetlegesen bekövetkező baleset során a sérülések fokát.

A megfelelő követési távolság és oldaltávolság betartása életet menthet!

A kerékpárutak környezetében is figyelj a gyalogosokra. Sok kisgyerekes család kirándul ilyenkor, a gyerekek mozgása pedig sokszor kiszámíthatatlan. Kerékpárosként is viseljünk védőfelszerelést!

Minderről beszélgess a gyerekekkel is, hiszen ők közlekedés terén az egyik legvédtelenebb korosztály.

(forrás: police.hu, fotó: pixabay)