Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szilágyi Fanni első egész estés filmjét, "A  Veszélyes lehet a fagyit" a New York-i Filmhéten láthatta először a külföldi közönség. A hazai mozik november közepén kezdik játszani. Témául egy, egypetéjű ikerpár viharos kapcsolata áll.

Lehetőség az első filmeseknek

A fesztivál nem titkol célja, lehetőseg adni az első filmeseknek, azon túl, hogy már befutott rendezők alkotásait is láttatják a szervezők. A moziélmény megújítása mellett az esemény támogató közege a nemzetközi filmes produkcióknak. 

Hamarosan itthon is bemutatják a filmet

A történet egy testvérpárról szól. Egypetéjű ikrek. Éva gazdag feleségként neveli kisfiát. Adél radiológus, a munkájába menekül a magány elől. Majd színre lép Ákos, minden nő álma. 

"Ez a díj egy közös elismerés. Bízom benne, hogy a magyar közönségnek is tetszeni fog ez az érzékeny és varázslatos történet"

– Nyilatkozta a sajtónak a kettős főszerepet alakító Natasa.

Nem először dolgoznak együtt 

Szilágyi Fanni és Stork Natasa munkakapcsolata nem újkeletű. Négy éve dolgoztak először "A csatárnő bal lába életveszélyes" című rövidfilmben . 

A Stork Natasa, Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi főszereplésével készült film producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi. A filmet Szilágyi Gábor fényképezte, vágója Ördög Zsófia, zenéjét Kalotás Csaba szerezte.

A Veszélyes lehet a fagyi itthon országszerte november 17-től lesz látható.