Kalandos napok után végre visszakerült otthonába az eltűnt hangszer.

A rendőrök eljárás alá vontak két férfit, akik közül az egyik Mezőkövesden ellopott egy gitárt, majd ismerőse később tőle tulajdonította el a hangszert.A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy mezőkövesdi és egy sályi férfival szemben.

A rendőrség közleménye szerint egy mezőkövesdi zenész egy koncertről tért haza augusztus 14-én a déli órákban. Mivel több csomagja volt, ezért azokat nem tudta egyszerre a lakásába vinni, így a gitárját és annak erősítőjét a kapuban hagyta. Fél percet sem volt távol, de amikor visszatért a kint hagyott dolgai már eltűntek.

A férfi csak másnap tett feljelentését másnap tette meg, de a rendőrök így is rövid időn belül azonosították az elkövetőt. A nyomozás során kiderült, hogy a hangszert eltulajdonító férfi biciklijével éppen arra járt, amikor meglátta a gitárt és az erősítőt, amelyeket magához vett, majd azokat otthonában az ágyába rejtette. Ezeket egy sályi ismerősének mutatta meg, hogy segítsen az értékesítésében. Az ismerős viszont segítség helyet inkább eltulajdonította a lopott árut.

Azóta a gitár visszakerült a zenészhez, a nyomozók pedig közben mindkét férfit gyanúsítottként kihallgatták.