Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Így alakul augusztus 20-án a tömegközlekedés

Mivel Augusztus 20-a szombatra esik, ezért idén nem érinti változás az ünnepi hétvégi vonatok közlekedési rendjét, és a helyi járatok is a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton munkaszüneti napon, 21-én, vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az azokat érintő autóbuszok is ünnepnapi menetrend szerint indulnak.

2022. augusztus 18. és 23. között a járatok az alábbi táblázatban szereplő rend szerint közlekednek:

Augusztus 20-án az MVK Zrt. járatai munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. A 44-es, az Auchan 1-es, az Auchan 2-es autóbuszok nem közlekednek, valamint a 7-es és 21-es autóbuszok sem érintik az áruházakat.

A MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. A várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.

(borítókép: mvkzrt.hu)